Klant Case – Woonburo Flevoland

INTRODUCTIE

Woonburo Flevoland, gevestigd in Lelystad, is een vastgoedontwikkelaar die wordt geleid door eigenaar de heer J. Lobel. Hij is verantwoordelijk voor de verhuur en verkoop van vastgoed uit de eigen portefeuille, evenals voor de ontwikkeling daarvan. Sinds de oprichting in 2011 heeft het bedrijf als creatieve lokale speler al diverse succesvolle projecten in Lelystad gerealiseerd.

Tijdens onze jarenlange samenwerking hebben we onder andere het project Warande gepromoot, een recent ontwikkeld woongebied in het zuiden van Lelystad. Dit project verbindt de stad op harmonieuze wijze met de omliggende natuur. Hof van Parnassia is een van de specifieke wijken binnen dit gebied.

Tiktok Marketing Agency
Social Media Advertising Services

UITDAGINGEN

Voor het project Hof van Parnassia kreeg Woonburo Flevoland, de taak om 13 woningen aan de Parnassialaan te verkopen. Woonburo Flevoland verwachtte dat het verkoopproces van de 10 twee-onder-een-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen ongeveer 6 maanden in beslag zou nemen. Om de verkoop te versnellen, is Woonburo Flevoland een samenwerking aangegaan met Driftly Digital.

OPLOSSING & UITVOERING

Er zijn verschillende methoden om een dergelijk nieuwbouwproject te promoten. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om een Google Ads campagne te starten of om reclame te maken in de regionale krant. In dit geval bleek een lokale advertentiecampagne via Facebook en Instagram de meest effectieve methode voor leadgeneratie te zijn. Deze platforms boden een relatief voordelige manier van adverteren en bereiken vrijwel de hele doelgroep.

Tijdens de leadgeneratie campagne op social media werd gebruik gemaakt van een lead magnet (e-book) in combinatie met een landingspagina. Woonburo Flevoland ervoer een verrassend snelle voortgang tijdens de campagne. Het bedrijf had een langere tijdlijn verwacht, maar binnen een halve week waren er al meer dan 30 aanvragen geīnteresseerden ontvangen.

Driftly Digital

RESULTATEN - OVERZICHT CAMPAGNE

“Binnen een half weekje hadden we al 30+ leads ONTVANGEN!”

Het Hof van Parnassia project is een mooi voorbeeld van de effectiviteit van social media marketing. Woonburo Flevoland was dan ook zeer te spreken over de resultaten van de social media campagne. De campagne duurde slechts 2,5 week en de gemiddelde kosten per lead (CPL) waren €3,09. Met een relatief laag advertentiebudget zijn maar liefst 47.096 personen bereikt wat resulteerde in meer dan 120 leads. De heer J. Lobel noemde:

“De verkoop overtrof alle verwachtingen en ging veel sneller dan verwacht. Het ging als een sneltrein! Aanvankelijk dachten we dat het ongeveer zes maanden zou duren voordat alle woningen verkocht zouden zijn. Dankzij de social media campagne waren alle twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning echter al binnen twee weken verkocht, onder voorbehoud van financiering. Een paar dagen na de retargeting campagne vonden we ook kopers voor de overige vrijstaande woningen!”

Social media heeft een enorm bereik en maakt het mogelijk om met gerichte targeting specifieke groepen effectief te bereiken, wat het een krachtige tool voor leadgeneratie maakt. De heer J. Lobel van Woonburo Flevoland merkte op dat het vooral bijzonder is hoeveel mensen met het idee rondlopen om te verhuizen zonder actief op zoek te zijn naar een nieuwe woning. Deze personen bezoeken zelden Funda, maar worden wel actief wanneer ze een aantrekkelijke woning op Facebook of Instagram zien. Kavels die lange tijd op de markt waren zonder kopers te vinden, werden opeens binnen enkele dagen verkocht, wat aanleiding gaf tot de start van nieuwe projecten en een jarenlange samenwerking met Driftly Digital.

START JE SUCCESVERHAAL MET ONS

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Neem contact op met ons team via info@driftlydigital.com of stuur ons een bericht via WhatsApp op +31 85 06 02 207.

Je kunt ook direct een gratis adviesgesprek inplannen. Het gesprek duurt ongeveer 20 minuten en in het minste geval loop je weg met waardevolle inzichten. Wij laten je graag zien hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen!

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK IN!

Social Media Advertising Services

Solliciteer direct of neem contact met ons op

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe uitdaging in social media marketing, zoekmachine marketing of sales, binnen Driftly Digital zijn er diverse kansen!

Je Voorsprong Begint Hier

Meld je aan en ontvang de laatste updates, tips en exclusieve marketing informatie direct in je mailbox!

    Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren. Door deze website te bezoeken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.